מילפיי פורטובלו וגבינת עיזים
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת תמרה | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4
מרכיבים:
8 פטריות פורטובלו קטועות מרגליים
16 עגבניות מיובשות חלוטות ומסוננות
16 עלי בזיליקום טריים
16 פרוסות גבינת עיזים מסוג סנט מור/קממבר בעובי 1/2 ס"מ
250 מ"ל רוטב עגבניות קלאסי
4 צרורות של טימין
8 כפות חומץ בלסמי
8 כפות שמן זית
4 כפות דבש איכותי
תערובת עלים צעירים
שמן זית לתיבול
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. את פטריות הפורטובלו יש לצלות על מחבת סטייקים או בתנור גריל שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 12 דקות. לאחר הצלייה משרים את הפטריות בשמן זית, חומץ וטימין למשך כשעתיים.
  2. בתוך "רינג" יש להניח פטרייה, 2 עגבניות מיובשות, 2 עלי בזיליקום ופרוסות של גבינת עיזים. יש לחזור על הפעולה פעם נוספת.
  3. לאחר הכנת ארבע מנות, לבזוק כף דבש על כל מנה ולהניח את המנות עם הרינגים במגש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות.
הערות והמלצות:
אופן הגשה:
על צלחת הגשה למזוג מעט רוטב עגבניות קר ולהניח מעליו בזהירות את הרינג עם המנה החמה.
לסיום, שולפים בזהירות את המילפיי, מתבלים סלט עלים צעירים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל ומניחים מעל המילפיי.
שלח לחבר הדפס מתכון