מרינדה להשריית אסאדו
סוג המתכון:
רטבים
בעל המתכון:
מסעדת קאזה דו ברזיל אילת
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
3 גמבות אדומות
1 פלפל שאטה חריף
מלח גס
1/2 כף חומץ בלסמי
2 ראשי שום כתוש
1 כף סוכר חום
200 מ"ל שמן סויה
200 מ"ל יין אדום
אופן ההכנה:
  1. צולים גמבה והפלפל על האש.עוטפים בניילון נצמד ומצננים. מקלפים את הפלפלים ומנקים אותם.
  2. מחממים סוכר עם מעט שמן סויה עד שמגיעים למרקם של קרמל, ממשיכים לחמם את הקרמל ומדללים אותו עם היין האדום ומניחים בצד.
  3. מחממים במחבת מעט שמן מוסיפים את השום. מוסיפים את הפלפלים, חומץ בלסמי והקרמל ומבשלים יחד כ- 10 דקות. מצננים וטוחנים בכל בבלנדר למחית חלקה.
  4. את בשר האסאדו סוגרים באש חזקה משני הצדדים, רצוי במחבת ללא שמן. מורחים על האסאדו את המרינדה ומניחים במקרר ל- 24 שעות. רצוי להפוך את הבקשר מידי פעם.
  5. למחרת יאללה על האש
שלח לחבר הדפס מתכון