ממולאים
סוג המתכון:
תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת אירה בוכמן
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
לפי העין
מרכיבים:
ממולאים:
פלפלים: אדום, צהוב, כתום.
קישוא (רצוי מהעגולים)
תפו"א.
עגבניה וכל דבר שבא לכם למלא....

מילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כוסות אורז
5-6 גבעולי נענע
בצל גדול
חפיסה של בצל ירוק
פטרוזיליה
עגבניה גדולה
פלפל ומלח

רוטב:
2.5 - 3 לימונים = (כוס של מיץ לימון).
1 -רסק עגבניות 100 גרם
כפית של קטשופ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה מטגנים את הבשר הטחון עד שמשחים ומתפורר
  2. מעבירים אותו לקערה, מטגנים בצל( כבר קצוץ) עד שמזהיב ומעבירים אותו לקערה עם הבשר
  3. קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, 5-6 גבעולי נענע ומוסיפים לתערובת שבקערה
  4. את העור של העגבניה מקלפים וחותכים אותה לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת.
  5. מבשלים כ -2,3 דקות אורז ומעבירים אותו לקערה. את כל התערובת מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. פלפלים, קישואים או כל דבר שהחלטתם למלא- מרוקנים אותם מהבפנים שלהם או "הבשר הפנימי" של אותו ירק ומתחילים למלא.
  7. מסדרים אותם בסיר,רצוי עגול ונמוך. אם נשארו שאריות של מפלפלים החתוכים או מהקישואים, אפשר להוסיף אותם אל תוך הסיר ביחד עם הרוטב.
  8. רוטב: מרתיחים מים ומעבירים לקערה נפרדת,מוסיפים לשם רסק עגבניות, כפית של קטשופ, סוחטים לימונים ומוסיפים את המיץ לתוך התערובת של הרוטב.
  9. מערבבים את הכל עד שנהיה תערובת אחידה ושופכים בזהירית לתוך הסיר עם הממולאים.
  10. הרוטב אמור לכסות את הממולאים (משהו כמו חצי ס"מ מעליהם), אם לא כיסה אז תוסיפו עוד מים רותחים.
  11. מניחים את הסיר על אש גדולה ומביאים לרתיחה במשך 2-3 דקות
  12. לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ביותר מכסים עם צלחת את הממולאים עצמם (זאת אומרת-תתאימו צלחת לפי הגודל של הסיר עוד בהתחלה) כך שייבצר מצב של "סיר לחץ" ובנוסף לכך תכסו עם המכסה של הסיר עצמו.
  13. מבשלים את התבשיל במשך 40-45 דקות על אש נמוכה.
  14. בתאבון!!!
הערות והמלצות:
1). מי שאוהב הרבה ירק אז תוסיפו למילוי עצמו כמה שיותר.
2).הרוטב אמור להיות טיפה חמצמץ,כך שיהיה טעים(לא חמוץ מידיי).
3).כל מה שנשאר מהירקות החתוכים כמו:פילפלים,קישואים,עגבניות וכו'..תוסיפו חופשי לרוטב(הכוונה היא לחתיכות לאכילה).
4).רצוי להגיש בצלחת עמוקה עם הרוטב עצמו בתוספת לחם כפרי/או כל לחם המצויי בבית.

נ.ב. למי שאוהב ולא משנה לו הכשרות אפשר להוסיף בהגשה שמנת על הממולאים, בתוספת לרוטב עצמו.
שלח לחבר הדפס מתכון