ממולאים
סוג המתכון:
מתכוני ילדים, תוספות
בעל המתכון:
מסעדת אורי בכיכר | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6
מרכיבים:
9 כפות רסק עגבניות
קילו אורז לבן
12 פלפלים, אדום וירוק
חבילה של שמיר
2 כפיות מלח
כף פפריקה אדומה מתוקה
2 כפיות סוכר
מעט מאוד שמן
1/2 קילו בשר טחון
1/2 1 ליטר מים
אופן ההכנה:
  1. 1. בישול אורז: לטגן את האורז עם השמן במשך דקה (הסיר מכוסה). להוסיף 1/2 ליטר מים, והביא לרתיחה, ולאחר הרתיחה להעביר לאש קטנה לבישול של 20 דקות, לכבות ולהשאיר להתקרר.
  2. 2. הכנת הבלילה: לאחר שהאורז מתקרר, להוסיף לאורז את הבשר (מפוררים לתוך האורז) לקצוץ דק חבילה של שמיר ולערבב עם האורז, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ולערבב שוב.
  3. 3. 6 כפות רסק וכף אחת פפריקה לתוך סיר, להוסיף מלח וסוכר, להוסיף ליטר מים, לערבב טוב ולהביא לרתיחה.
  4. 4. את הפלפלים צריך לחתוך לא עד הסוף, לפתוח קצת, להוציא גרעינים, לשמור את ה"מכסה" של הפלפל, להוסיף את הבלילה של הפלפלים וליצוק לתוכן, ליצוק את הפלפלים לתבנית עמוקה, לשפוך את הרוטב, להכניס לתנור ללא מכסה לחצי שעה בחום של 180 מעלות.
שלח לחבר הדפס מתכון