מלינקי - בורקס בגבינה
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 שקית קמח תופח או ½ 3 – 4 כוסות קמח רגיל+ 1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח רגיל
1 מרגרינה
30 גרם שמרים
¼ כוס מים פושרים
1 כוס לבן
1 ביצה
חופן מלח
אופן ההכנה:
  1. להתפיח את השמרים עם כף קמח + ¼ כוס מים
  2. להוסיף את השמרים לקמח
  3. להוסיף את הלבן לתערובת
  4. להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב
  5. להוסיף לתערובת את המלח לערבב וללוש היטב לעיסה
  6. להשאיר את הבצק מכוסה, להתפחה כפולה
  7. לאחר ההתפחה, לחלק הבצק ל- 3 חלקים
  8. לחלק את המרגרינה ל- 3.
  9. לפתוח כל חלק לעלה כך שבכל עלה במרכז שמים 1/3 מרגרינה וסוגרים כמו מעטפה.
  10. לעטוף כל חלק בצק בניילון ולהכניס לקירור (לא בפריזר) כ- 10-12 שעות.
  11. לאחר מכן לפתוח שוב את הבצק לעלה ושוב לקפל (אין צורך בהכנסת מרגרינה לבצק)
  12. שוב לעטוף כל חלק בצק בניילון ולהכניס לקירור (לא בפריזר) כ- 10-12 שעות.
  13. לאחר שהבצק נח במקרר - הבצק מוכן.
  14. פותחים את הבצק דק מאוד, מפזרים עליו גבינה בולגרית וקשקבל ומגלגלים לרולדה, שאותה מחלקים ל- 9 עיגולים. התקבלו 9 בורקסים.
  15. על תבנית משומנת להניח את העיגולים שחתכנו ה פ ו ך, ועם אצבעות הידיים לדחוף את הבורקס (בצורת חילזון) מלמטה כלפי מעלה. פעולה זו יוצרת בורקסים יפים.
  16. לאפות בחום בינוני 180-190 מעלות בערך 30 דקות עד להזהבה.
שלח לחבר הדפס מתכון