מדליוני פילה בקר ברוטב אגסים ויין עם עיטוריה בטטה
סוג המתכון:
בשרים, טעם עולמי
בעל המתכון:
מסעדת ננה - נווה צדק | נסגר | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
220 גרם פילה בקר לסועד
4 פרוסות עבות של בטטה (חתוכת בצורת כוכבים) לסועד
חצי כוס מיץ תפוזים
50 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
125 מ"ל ציר בקר
170 מ"ל יין פורט מאיכות טובה
שני אגסים שלמים מקולפים
250 גרם סוכר חום
60 גרם חמאה
מקל קינמון
כוכב אניס
פלפל אנגלי
2 גבעולי טימין
אופן ההכנה:
  1. מבשלים יחד את נוזלי הרוטב, מקל הקינמון, כוכב האניס והפלפל האנגלי ומצמצמים עד לחצי הכמות, מוסיפים את האגסים והטימין, מבשלים עוד כ- 10 דקות, מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים את החמאה ושומרים חם.
  2. מניחים את כוכבי הבטטה בתבנים ושופכים מיץ תפוזים עד לכיסוי הבטטה, מכסים בנייר כסף ואופים 20 דקות.
  3. לאחר מכן מוסיפים קצת חמאה ומחזירים לעוד 10 דקות עד לקבלת הצבע הנדרש (זהוב).
  4. צולים את מדליוני פילה הבקר על הגריל לדרגת המדיום.
הערות והמלצות:
הרכבת המנה:
מניחים את המדליונים בצורת מניפה ולידים את כוכבי הבטטה, את הרוטב החם מזילים על דפנות הפילה כך שלא ייגע בבטטה. מקשטים עם עירית קצוצה וכמה גבעולי טימין.
שלח לחבר הדפס מתכון