קציצות בשר
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת ספליט
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו בשר עוף טחון
1 ראש סלרי קטן
1 ראש פטרוזליה
1 גזר קטן
1 בצל קלוף קטן
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם
3-4 כפות שמן
צרור עלי סלרי אמריקאי
2 כפיות מלח
מעט פלפל לבן
מעט תבלין מרוקאי לקציצות(בהרט- הכולל קינמון, מוסקט)
אופן ההכנה:
  1. 1. מערבבים את 2 סוגי הבשרים
  2. 2. בעזרת פומפיה מגררים דק את ירקות השורש (סלרי, פטרוזליה, גזר
  3. ובצל ומוסיפים לבשר
  4. 3. מוסיפים ביצה ותבלינים
  5. 4. מוסיפים את פרורי הלחם
  6. 5. מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים היטב
  7. 6. שוטפים את עלי הסלרי האמריקאי , חותכים גס ומרפדים איתם תחתית סיר רחב.
  8. 7. בעזרת ידים לחות יוצרים כדורים בגודל כדורי םינג-פונג
  9. 8. מניחים מעל עלי הסלרי
  10. 9. שמים מעט מלח, פלפל, מעט מיים וכף שמן
  11. 10. יוצקים בזהירות מיים עד לגובה שיכסה את העלים וחצי מהקציצות
  12. 11. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ 40 דקות.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש עם פירה, פסטה או אורז עונג מיידי מובטח!
מנה מצויינת לילדים, בשל העובדה שהירקות מגווררים וכך אין "מוקשים" כמו שילדים אוהבים!!!
שלח לחבר הדפס מתכון