בלינצ'ס מצות ממולא בבשר/תפוחי אדמה/גבינה
סוג המתכון:
טעם עולמי, קינוחים, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת rinat sapir
כשר:
כן
זמן הכנה:
כשעה וחצי כולל טיגון.
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
14
מרכיבים:
14 מצות שלמות
שמן קנולה לטיגון
6 ביצים
2 כפות מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מילוי בשר:
1/2 ק"ג בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות שמן קנלה לטיגון
מילוי תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
1 ביצה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 בצל קצוץ ומטוגן
מילוי גבינה:
500 גרם גבינה צפתית/חמד/ברינזה
2 ביצים
1 כפית קמח צמות
אופן ההכנה:
  1. להרטיב מגבת מטבח נקיה במי ברז ולפרוס על משטח.
  2. להרטיב את המצות כמה שניות מתחת למים זורמים(אחת אחת).
  3. להניח את כולם על מגבת הרטובה ולעטוף לגמרי מכל הצדדים.
  4. להמתין חצי שעה ובנתיים אפשר להכין מילוי.
  5. הכנת מילוי בשר:
  6. לצקת במחבת שמן ולטגן בצל עד לשקיפות.
  7. להוסיף בשר,שום תבלינים ולטגן כ15 דקות תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר.
  8. מילוי תפוחי אדמה:
  9. לרסק תפוחי אדמה, להוסיף ביצה, תבלינים, בצל מטוגן ולערבב.
  10. מילוי גבינה:
  11. לרסק את הגבינה, להוסיף ביצה וקמח מצה..לערבב.
  12. הכנת הבלינצ'ס:
  13. לפתוח את המגבת הרטובה,להניח 2 כפות מילוי על כל מצה ולגלגל כרולדה.
  14. לטרוף ביצים עם המלח והפלפל,להוסיף מים ולערבב היטב.
  15. לחמם מחבת ולצקת 1/4 כוס שמן.
  16. לטבול את המצה המגולגלת בביצה ולטגן בשמן חם מכל הצדים על להבה בינונית כ2 דקות מכל צד.
  17. להניח על מגש מרופד בניי סופג.
הערות והמלצות:
מבהלך הטיגון יש צורך בהוספת שמן.
להגיש חם בתוספת סלט ירקות.
בתיאבון.
שלח לחבר הדפס מתכון