דג מסאלה
סוג המתכון:
מאכלי ים, טעם עולמי
בעל המתכון:
מסעדת טנדורי הרצליה
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
מצרכים-
דג שלם לא פחות מ 500 גר'
25 גר' ג'ינג'ר כתוש
25 גר' שום כתוש
כף פלפל שחור
כפית זרעי שומר
כפית אבקת נחוואה (ניתן לקנות בחנות תבלינים תימנית)
3 כפות קמח חומוס
5 כפיות מיץ לימון
2 כפיות אבקת צ'ילי אדום
2 כפיות חומץ
מלח לפי הטעם
50 גרם שמן

מרכיבים לצ'טני קוקוס
צרור גדול של כוסברה
רבע כמות של נענע (יחסית לכוסברה)
שום כתוש
ג'ינג'ר לפי הטעם
פלפל ירוק חריף
מלח לפי הטעם
5 כפות קוקוס
כמון מיץ לימון
אופן ההכנה:
  1. לשטוף ולנקות את הדג, להכין מרינדה מהחומץ והמלח ולהשרות את הדג. את שאר החומרים לערבב בקערה עד שמתקבלת כמעין משחה. לחרוץ 3 חריצים על הדג לאורכו עם סכין בעדינות, למשוח את הדג בתערובת שהכנו היטב להחדרת הטעמים, להניח לספיגת טעמים כשעה.לחמם תנור ל 175 מעלות ולצלות את הדג בתנור 20 דקות. לקשט בפרוסות מלפפון טרי או עגבנייה ובטבעות בצל.
  2. מגישים עם צ'טני קוקוס.
  3. הכנת צ'אטני קוקוס
  4. קוצצים צרור גדול של כוסברה ורבע כמות נענע. שמים בבלנדר או במעבד המזון. מוסיפים שום כתוש, גי`נג`ר קצוץ, פלפל ירוק חריף טרי, מלח, 5 כפות קוקוס, כמון וכמות נדיבה של מיץ לימון.
שלח לחבר הדפס מתכון