מרמלדה של חצילים
סוג המתכון:
סלטים, תבשילים
בעל המתכון:
מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
אופן ההכנה:
  1. קולים ומשחימים חציל בלאדי מובחר.
  2. קולפים בעדינות ומסירים עד כמה שניתן את גרעיני החציל מבלי לפגוע במרקם.
  3. מניחים עגבניות מיובשות שהושרו בשמן זית בתחתית הצלחת, יחד עם קוביות תחתית ארטישוק וראשי אספרגוס. את האספרגוס הטרי יש לבשל מבעוד מועד במים רותחים כ-3 דקות, או להקפיץ במחמאה / שמן זית כ- 5 דקות.
  4. מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
  5. פורסים את החציל לשתי פרוסות נדיבות ומניחים על גבי העגבניות.
  6. מוסיפים פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית ומעט חומץ בלסמי.
הערות והמלצות:
טיפ: ניתן להכין רוטב חומץ בלסמי עשיר, הן לשיפור הטעם והן לשיפור המראה. לשם כך, יש להביא לרתיחה חומץ בלסמי בסיר ולהמשיך בבישול על אש בינונית עד לצמצום כמחצית הרוטב. בשלב זה, מוסיפים סוכר חום ומבשלים עד לצמצום מחצית היתרה. רצוי להמתין שהרוטב יתקרר לפני ההגשה.
שלח לחבר הדפס מתכון