מרק חומוס דלעת
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת טל בייגל'ס
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
גר' גרגרי חמוס מבושלים
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (בערך 10 כוסות)
3 גזרים בינוניים
1/2 כוס צייר מרק ירקות (אפשר גם עוף במידה ואין)
2 בצלים גדולים קצוצים
כף פטרוזיליה
כף כוסברה
1/2 כפית כורכם
1/3 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות דבש
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הגזר והדלעת ומבשלים אותם במים עד שהם מתחילים להתרכך.
  2. מחממים מחבת, מוסיפים את הבצל עד שהוא מקבל צבע שקוף ומוסיפים אותו לסיר עם הדלעת והגזר.
  3. את ציר מרק הירקות מוסיפים לסיר יחד עם הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מוסיפים את התבלינים ואת הדבש, מערבבים היטב, מצמצמים נוזלים כ-10 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את גרגרי החומוס שבושלו קודם ומרסקים הכל במוט ריסוק.
  6. ניתן להוסיף שמיר קצוץ בעת ההגשה.
שלח לחבר הדפס מתכון