מרק חומוס, כרישה וקציצות בקר
סוג המתכון:
מרקים, בשרים
בעל המתכון:
מסעדת אלפרדו פתח תקווה
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
למרק:
300 גר' גרגירי חומוס מושרים לילה ומבושלים
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומקולף
3 כרישות בינוניות חתוכות דק
2 כפות שמן זית כתית מעולה
5 שיני שום פרוסות דק
מעט גרגירי קימל
גרגירי כוסברה
כמון
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
½1-1 ליטר ציר ירקות
ענף רוזמרין

לקציצות:
½ קילו בשר פלדה טחון
1 ביצה
2 שיני שום קצוצות דק
50 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות קטנות
עלים מענף בזיליקום
מלח
פלפל
שמן זית לעיטור
אופן ההכנה:
  1. הקציצות:
    מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, שיני השום הקצוצות, העגבניות המיובשות, הבזיליקום, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות. מטגנים עד להזהבה 10-15 דקות.
  2. המרק:
    מחממים שמן זית בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים את הכרישה, השום וענף הרוזמרין ומאדים מעט עד לשקיפות. מתבלים בגרגירי הקימל, כמון, גרגירי הכוסברה, מלח ופלפל שחור ומאדים מעט.
  3. מוציאים את ענף הרוזמרין ומוסיפים את גרגרי החומוס, תפוח האדמה וציר הירקות (לפי מידת הסמיכות הרצויה) ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות.
  4. מוציאים כשליש מהתוכן ומניחים בצד לעיטור. טוחנים את המרק, משלימים טעם ומביאים לסמיכות הרצויה. מוסיפים למרק את הקציצות ואת גרגירי החומוס שהוצאנו וממשיכים לבשל כ- 5-10 דקות.
    יוצקים לקערת מרק ומזליפים שמן זית.
שלח לחבר הדפס מתכון