מרק דגים ים תיכוני
סוג המתכון:
מרקים, מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת טאבולה
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1.2 קילו פילטים של דג ים מחולקים ל-6 מנות
ראש ועצמות דגים לציר
2 גזרים
2 בצלים
1 ראש סלרי
1 ראש פטרוזיליה
1 ראש שומר (אופציונלי)
1.5 ליטר מים
2 גבעולי סלרי אמריקאי כולל העלים
2 שיני שום
1 פלפל שאטה
רצועות גרידה מתפוז 1
קורט כורכום
½ גר' זעפרן מושרה בכף מציר הדגים
1 כפית שטוחה של עלי רוזמרין קצוצים דק
¼ כוס שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
  1. מכינים ציר דגים: חותכים גס את ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, ראש השומר, בצל אחד וגזר אחד.
  2. מבשלים בסיר עם מים ביחד עם העצמות, מלח ופלפל במשך 20-30 דקות ומסננים. (ניתן להכין את ציר הדגים מראש ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש).
  3. חותכים את הבצל, השום, הגזר והסלרי האמריקאי לרצועות דקות ומאדים בשמן זית בסיר נוסף במשך 1-2 דקות. יוצקים את ציר הדגים המסונן, מוסיפים את הפלפל שאטה, הרוזמרין, הכורכום, גרידת התפוז ואת הזעפרן ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  4. מפלפלים וממליחים את הפילטים ומוסיפים אותם לסיר, מבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון