מרק תפוחי אדמה עם כרוב אדום מאודה
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת 1868
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
למרק:
2 בצלים בינוניים פרוסים
2 שיני שום
גבעול טימין
2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
½ 1 ליטר ציר ירקות
חמאה
מלח
קורט סוכר

לכרוב המאודה:
חצי כרוב אדום פרוס דק
2 כפות תרכיז מיץ תפוחים
מיץ מסלק אחד
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח
אופן ההכנה:
  1. מרק תפוחי אדמה:
    בסיר רחב מאדים את הבצל, השום, הטימין, מלח וסוכר עם החמאה במשך 10 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה וציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להתרככות תפוחי האדמה. טוחנים את המרק ומתקנים תיבול. כשהמרק מוכן ניתן להוסיף שמנת מתוקה ולחמם מעט על מנת לקבל מרק קטיפתי יותר.
  2. כרוב מאודה:
    מאדים את הכרוב עם מעט חמאה במשך 15-20 דקות. מוסיפים את תרכיז מיץ התפוחים, מיץ סלק, חומץ בן יין אדום ומלח, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
  3. מגישים כף גדושה מהכרוב המאודה עם המרק.

    ניתן להגיש גם כתוספת לצלי בקר או עם נקניקיות מטוגנות.
שלח לחבר הדפס מתכון