מלבי
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת אווזי פתח תקווה | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
6
מרכיבים:
למלבי:
500 גר' קצפת צמחית
80 גר' קורנפלור
500 מ"ל מים (כמעט שתי כוסות)
10 כפות סוכר
2 כפות מי ורדים (או מי שושנים)
6 תבניות אישיות של 150 גר'

לסירופ:
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים
1 כפית צבע מאכל אדום

לקישוט:
100 גר' בוטנים קצוצים גס
100 גר' שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
  1. יוצקים לתוך סיר (שנפחו 2 - 3 ליטר) את הקצפת, הסוכר, הקורנפלור ומי הורדים.
  2. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבב במשך דקה - שתיים ומכבים את האש.
  3. מוזגים לתוך התבניות האישיות.
  4. מכניסים למקרר למשך 45 דקות.
  5. יוצקים לתוך סיר קטן את הסוכר, המים, מי הורדים וצבע המאכל.
  6. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בזהירות. מורידים מהאש לאחר מס' דקות.
  7. מגישים את הסירופ קר.
  8. מפזרים במחבת את הבוטנים ושבבי הקוקוס.
  9. מערבבים כל כמה שניות, עד שהתערובת הופכת לזהובה. מורידים מהאש.
  10. הופכים את המלבי על צלחת.
  11. בוזקים את הסירופ מעל.
  12. מפזרים את תערובת הבוטנים ושבבי הקוקוס הקלויים
שלח לחבר הדפס מתכון