"סממ": סלט - ממרח - מיונז
סוג המתכון:
סלטים, תוספות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת כרמלה כרמלי
כשר:
כן
זמן הכנה:
כחצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
משפחתי,חברתי :כ20 סנדויצ'ים או תוספת
מרכיבים:
טריו: 3 תפוחי אדמה, 3 גזרים 3 ביצים
חצי קופסת מלפפונים במלח
1 כוס פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק דק
קורט, או קורטיים...לפי טעם מלח, פלפל ["מלפל" מושג שלי]
בהעתקת מתכונים
4-6 כפות מיונז
אופן ההכנה:
  1. לבשל בסיר מים את תפוחי הדמה, הביצים, הגזר ,יחדיו
  2. להוריד מהאש כשהתפוחי אדמה רכים [הגזר,הביצים כמובן בסדר]
  3. וכאן סוד ההכנה: לקחת פומפיה ב4 כיוונים. לגרר, להשתמש בחיתוך הגס לתפו"א, בחיתוך הבינוני, לגזר, לחיתוך הקטן, את הביצים הקשות.
  4. לערבב יחד ולהוסיף את הפטרוזיליה והשמיר, להמשיך לערבב
  5. ולהוסיף את המלפפונים והפעם חתוכים לקוביות ולא מגוררים
  6. אך חשוב לאחר החיתוך לחפון בכפות הידיים ולסחוט...זה הסוד
  7. כך יחדרו המלפפונים, לא נ וזליים לסלט.
הערות והמלצות:
סלט הבית! עולמי! המשפחה, החברים,ועדים, אירוח, פיקניקים, בקשות מ"מעריצים" למשך שנים. אפילו למארחים בחו"ל,היה תמיד נושא הדגל הצועד לפני ונתתי את המתכון עשרות פעמים אך תמיד
אמרו: "למה לי לא יוצא ככה"? אז לפי בקשת העם... אני מדגישה להם להגיע למרקם המעודן לסנדיצ'ים ולהיות מלך הסלטים החתוכים
בכל מפגש. זה בסך הכל לשלב את כפות ידי בסיום מסירת המתכון. ולסגור ...על המלפפונים ולסחוט.
המתכון שלי פשוט ארוחת בוקר מלאה בתוך סנדויץ' מרוח ולהגשה
סנדויצ'ית, חסכונית ומן המוצרים שיש תמיד בבית.
וכמובן ה...פומפיה" האגדית שלי והמקורית משנים......
שלח לחבר הדפס מתכון