מגלובה מרוקאית
סוג המתכון:
תבשילים, טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת מאיר הרוש
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה עד שעתיים
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
1
מרכיבים:
2 גזר
1 חציל
2 תפוחי אדמה בינוניים
כרובית קטנה
2 גמבה אדומה
400 גרם בשר טלה
כוס אורז
תבלינים: כמון, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, זעפרן, פפריקה אדומה.
אופן ההכנה:
  1. חתוך את הירקות לפרוסות בינוניות, לטגן אותם בנפרד. לאחר הטיגון, לוקחים סיר בינוני, מסדרים לפי הסדר הבא: תפוחי אדמה, גזר, גמבה אדומה, כרובית, וחצילים. חשוב להקפיד על הסדר, כך שיווצר שכבות על גבי שכבות של ירקות.
  2. לאחר מכן לוקחים את בשר הטלה, חותכים אותו לקוביות, ומטגנים אותו עד השחמה. מוסיפים אותו מעל הירקות, ולאחר מכן לוקחים כוס אורז, שוטפים אותו, ומכניסים אותו לתוך הסיר.
  3. את התבלינים שמים בקערה נפרדת יחד עם מים, מערבבים אותם יחדיו ומוסיפים לסיר. המים צריכים להיות מעל גובה התבשיל.
  4. שמים את התבשיל על הגז עד להרתחה, מנמיכים את האש, ונותנים לתבשיל לספוג את כל המים. לאחר מכן מכניסים את הסיר לתנור של 160 מעלות למשך 20-30 דקות.
  5. לאחר סיום, הופכים את הסיר על משטח, ומקבלים תבשיל דומה לעוגה בעלת שכבות.
הערות והמלצות:
ניתן להוסיף פירות יבשים חתוכים עם בצל בכדי לקבל תבשיל ממותק יותר.
שלח לחבר הדפס מתכון