מאפה כבד עוף ופירות יבשים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
9 יחידות
מרכיבים:
למילוי:
300 גרם כבדים
3-2 תאנים מיובשות, קצוצות
4 משמשים מיובשים, קצוצים
כף צימוקים כהים
כף אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
מלח ופלפל
5 יחידות עלי נענע קצוצים
עלים מענף תימין אחד
3 כפות יין פורט או יין אדום מתוק

3 יחידות עלי פילו
¼ כוס שמן זית

לרוטב תאנים:
5 תאנים מיובשות
½ בקבוק יין אדום יבש
3 כפות סוכר
מקל קינמון
3 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
  1. צולים את הכבד בתנור או בגריל עד דרגת צלייה מדיום (נא למחצה).
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים, מלח ופלפל לפי הטעם, נענע ותימין.
  3. מוסיפים את היין ומערבבים בזהירות, מבלי למעוך את הכבדים.
  4. מניחים את עלי הפילו על משטח חלק ומברישים בשמן זית.
  5. מחלקים כל דף ל-3 (כך שנוצרות 9 רצועות בצק).
  6. מניחים על קצה כל רצועה ככף וחצי מילוי, מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים, וכורכים לריבועים. מברישים במעט שמן זית.
  7. מניחים על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה.
  9. הרוטב: מניחים את התאנים בסיר קטן, כאשר אחת מהן פתוחה (התאנה הפתוחה מפזרת את גרגיריה ויוצרת טקסטורה נפלאה).
  10. מוסיפים יין, סוכר, מקל קינמון ובלסמי, ומביאים לרתיחה.
  11. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-12 דקות. הכמות צריכה להצטמצם בכשליש.
  12. מניחים 2 מאפים בצלחת הגשה ויוצקים מעל רוטב.
שלח לחבר הדפס מתכון