פילה לוקוס עם זביון שמפניה ורוטב מנגו
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת פורלין - המסעדה נסגרה
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מרכיבים:
800 גר' פילה לוקוס נקי וחתוך ל- 4 מנות

לזביון:
100 מל' שמפניה
4 חלמונים
200 גר' חמאה מזוקקת
מלח ופלפל
לרוטב מנגו
1 מנגו רך
25 גר סוכר
125 מל' מים
10 גר' שמנת מתוקה
מלח ופלפל
לסלט עלים ירוקים ולפת
250 גר לפת
סלט עלים צעירים
1 ליים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
  1. קרם מנגו
  2. לבשל בסיר קטן את המים עם הסוכר
  3. לקלף את המנגו ולחתוך אותו לחתיכות קטנות
  4. להוסיף את המנגו לסיר ולבשל כ- 20 דקות
  5. לטחון את הנוזל ולהוסיף את השמנת
  6. לתבל במלח ופלפל ולסנן במסננת
  7. זביון שמפניה
  8. לצמצם את השמפניה במחבת
  9. להוסיף את החלמונים עם מעט מים ולערבב בעזרת מטרפה כל הזמן על אש קטנה עד שזה מגיע לדרגת סמיכות
  10. להוסיף את החמאה המזוקקת ולתבל
  11. סלט עלים צעירים ולפת
  12. לחתוך את הלפת לפרוסות דקות ואז לרצועות דקות "ז'וליין"
  13. בקערה לערבב את העלים הצעירים עם הלפת, מיץ הליים, שמן זית מלח ופלפל
  14. פילה לוקוס
  15. על מחבת עם מעט שמן זית ומעט חמאה להניח את פילה הלוקוס עם העור כלפי מטה וממש לקראת סוף הבישול להפוך אותו ולסיים מהצד השני.
שלח לחבר הדפס מתכון