לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף בני סיידא
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4-8
מרכיבים:
ללביבות:
3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננות (160 גרם כל אחת)
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס

לציפוי וטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים ( שמיר, עירית, טימין )
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה:
  1. הכנת הלביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ללביבות ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
  4. צרים מהתערובת לביבות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה.
  5. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
  6. הכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.
  7. מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.
שלח לחבר הדפס מתכון