עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף בן נרושוביץ, מסעדת בית ספר לבישול
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 עוף שלם
חוט קשירה
2 כפות חרדל
300 גרם זיתים מגולענים
צרור אורגנו
3 לימונים
2 כפות לימון כבוש
ראש שום
2 בצלים
חבילה סלרי אמריקאי
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח, פלפל
3 תפו"א בינוניים
אופן ההכנה:
  1. מכינים מרינדה מכל החומרים ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
  2. מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
  3. מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
  4. מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.
שלח לחבר הדפס מתכון