גלידת לבנדר
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף פנינה מס, מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
2.4 ליטר שמנת מתוקה
1.2 ליטר חלב
4 מקלות וניל (פתוחים ומגורדים)
15 פרחי לבנדר מיובשים
10 חלמונים
½ ק"ג דבש
אופן ההכנה:
  1. מחממים על האש בסיר עד לפני רתיחה (לא להרתיח) את השמנת החלב מקלות הוניל והלבנדר
  2. מקציפים היטב במערבל את החלמונים והדבש
  3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לאט לתוך הסיר, מערבבים ומחזירים לאש לחימום- לא להגיע לרתיחה!
  4. מסננים ומקררים במקרר
  5. מכניסים למכונת גלידה להכנה
הערות והמלצות:
לקישוט ניתן להוסיף פרחי לבנדר טריים
שלח לחבר הדפס מתכון