קדירת בשר טלה ביין אדום וקורנית
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת עודד צפתי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה-שעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4-6
מרכיבים:
קילו בשר צוואר/כתף/שוק טלה- חתוך לקוביות בגודל של 1 ס"מ
3 גזרים חתוכים גס
כוס תערובת פירות יבשים- צימוקים דבלים ותמרים
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1 תפוז
2 כפות סוכר
10 שיני שום
שמן זית
אופן ההכנה:
  1. סוגרים את הבשר במעט שמן זית ממליחים ומפלפלים את הבשר.
  2. מוסיפים את הגזרים החתוכים גס, הפירות היבשים ותפוחי האדמה.
  3. מכסים את הכול ביין (בערך בקבוק), ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה , ומבשלים כחצי שעה.
  4. מוסיפים צרור של קורנית ו- 10 שיני שום, מוסיפים תפוז חתוך עם הקליפה, 2 כפות סוכר.
  5. מצמצמים את הנוזל עד שהבשר רך דיו, וממש לפני תום הבישול מוסיפים את הפירות היבשים ומוציאים את קליפות התפוז.
  6. מעבירים לצלחת הגשה על מצע של אורז לבן ומפזרים שקדים.
שלח לחבר הדפס מתכון