שרשרת צלעות טלה בתנור ברוטב דבלים על מצע פירה צאן
סוג המתכון:
בשרים, שונות
בעל המתכון:
השף בני פרי, מסעדת רוסו גחלים | נסגר | מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
6 יח' צלעות אחוריים
350 גרם דבלים יבשים(תאנים) חצויים
2 כוסות יין אדום
כוס יין פורט
זר טימין
250 מ"ל ציר בקר
פלפל גרוס
מלח לפי הטעם


רכיבים לפירה צאן:
4 תפוח אדמה בנונים ללא קליפה
20 גרם חמאה
100 גרם גבינת פורמעז
100 גרם צנובר
60 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
  1. מנקים את שרשרת הצלעות ומפרידים למנות של 3 צלעות
  2. ממליחים ומפלפלים את הצלעות
  3. מחממים תנור ל180 מעלות
  4. מניחים את הצלעות במחבת כבד לסגירה לכל הצדדים וצולים כ7 דקות בתנור

    רוטב דבלים ויין אדום
  5. מצמצמים את היין אדום עם יין הפורט ,את הדבלים, הטימין והציר בקר על אש קטנה עד שליש מהנוזל

    פירה צאן
  6. מבשלים את התפוחי האדמה עד שהם מוכנים
  7. מסננים את הנוזלים
  8. מועכים את התפוח אדמה עם כל המוצרים מוספים מלח פלפל לפי הטעם
שלח לחבר הדפס מתכון