קציצות טלה ופירות יבשים
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
השף תומר איילי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 גזר
חצי בצל
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
500 גר' בשר טלה טחון
4 מישמשים מיובשים קצוצים
4 שזיפים שחורים מיובשים קצוצים
2 כפות פיסטוק קלוי וקצוץ גס
1 ביצה
4 כפות קמח מצה
שמן זית
כפית כמון
מלח
פלפל גרוס

לרוטב:
2 לימונים כבושים קצוצים
מיץ מלימון אחד
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מרסקים במעבד מזון את הבצל, סוחטים מהנוזלים ומניחים בצד.
  2. מרסקים במעבד מזון את כל השורשים לפרורים קטנים ומניחים בצד.
  3. מטגנים במחבת בשמן זית את הבצל הקצוץ וירקות השורש במשך שתי דקות ומסירים מהאש.
  4. מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים: הירקות המטוגנים, בשר הטלה הטחון, פרורי הלחם, הפיסטוקים, הפירות היבשים והתבלינים.
  5. מוסיפים ביצה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מכניסים למקרר למשך שעה.
  7. מחממים מחבת עם שמן זית, קורצים קציצות אחידות בגודלן (גודל של כדור פינג-פונג) ומטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  8. מניחים על צלחת ומתבלים בלימון כבוש, מיץ לימון ושמן זית.
שלח לחבר הדפס מתכון