טאג'ין טלה שזיפים וג'ינג'ר
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת שף רמי סוויסה דן גורמה
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
1 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות
3 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
כף ג'ינג'ר קצוצה דק
2 כפות סוכר חום
1 כוס יין אדום
200 גרם שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
חצי ענף רוזמרין קצוץ
200 גרם שקדים קלויים
מלח, פלפל שחור
250 סמ"ק ציר בקר
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר על אש בינונית עד גבוהה ומשחימים בשמן את קוביות הבשר ומעבירים לצלחת.
  2. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים רוזמרין וסוכר חום ומקרמלים מעט.
  4. מוסיפים יין אדום להורדת המשקעים מהסיר ומחזירים את קוביות הבשר לסיר.
  5. מוסיפים לתבשיל את השזיפים ומכסים בציר בקר עד כמחצית מגובה הבשר ומביאים לרתיחה.
  6. מעבירים את התבשיל לכלי הטאג'ין.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים.
  8. להגיש את התבשיל בקדרת הטאג'ין ולפזר מעל שקדים קלויים.
הערות והמלצות:
הטאג'ין, העשוי חרס, הינו קדירה המשמשת לבישול נפוץ במטבח המרוקני, ומתאים במיוחד, לדברי השף רמי סוויסה, מהמרכז ללימודים קולינאריים דן גורמה, לאירוח באווירה ביתית. יתרונות הבישול בטאג'ין באים לידי ביטוי בארומה העשירה של המנה, שמירה על לחות התבשיל ועל חום המנה בזמן ההגשה. גם מבחינה ויזואלית מדובר בכלי דקורטיבי והשימוש בו מיטיב עם אופן הצגת המזון. הטאג'ין מתאים להכנת בשרים (בקר ועגל, טלה וכבש), עופות, דגים (מתאים במיוחד לדגים גדולים כמו לוקוס, בורי ופרידה) ואף להכנת ממולאים.
חשוב, עם זאת, לדברי השף סוויסה, לעשות שימוש נכון בכלי הטאג'ין ולהשרותו במים בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות, קודם לבישול בו. כמו-כן, מדגיש השף, יש לבדוק שהכלי מצופה גלזורה שאינה רעילה ומותרת לשימוש בבישול.
שלח לחבר הדפס מתכון