לזניית טלה וחצילים קלויים
סוג המתכון:
פסטות, טעם עולמי
בעל המתכון:
השף אתי קינר, מסעדת אסף ארטיזנל
כשר:
לא
זמן הכנה:
60 דקות הכנה, 30 דקות בישול.
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6
מרכיבים:
מרכיבים ללזנה
250 גר' פלדה טלה טחון
250 גר' שייטל בקר טחון
250 גר' שפונדרה בקר טחון
4 שיני שום פרוסות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
8 עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית פלפל לבן שטוחה
50 מ"ל שמן זית
2 חבילות דפי לזניה בגודל התבנית
2 חציל בלאדי קלוי בתנור
250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

מרכיבים לרוטב בשמל
60 גרם חמאה
60 גרם קמח לבן
1 ליטר חלב קר
1 כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל לבן
חצי אגוז מוסקט

מרכיבים לרוטב עגבניות
25 מ"ל שמן זית
2 שיני שום פרוסות
1 בצל יבש חתוך לקוביות
250 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. אופן ההכנה - שלב ראשון:
  2. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית, עד לקבלת צבע זהוב.
  3. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהבשר מוכן. ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מסננים את עודפי השומן ומעבירים לקערה
  5. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים
  6. אופן הכנת רוטב הבשמל:
  7. ממיסים את החמאה בסיר מבלי להרתיח.
  8. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  9. מוסיפים את החלב ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים
  10. מתבלים במלח ופלפל ובאגוז המוסקט
  11. מורידים מהאש ומקררים
  12. אופן הכנת רוטב העגבניות:
  13. מטגנים את השום והבצל עד לקבלת צבע זהוב
  14. מוסיפים את העגבניות והמלח
  15. מבשלים עד שהעגבניות מתרככות
  16. טוחנים את המסה ומעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה
  17. מקררים
  18. אופן הכנת הלזניה:
  19. מורחים על תבנית מעט שמן זית
  20. מניחים עלי לזניה, רוטב בשמל, תערובת בשר,חציל קלוי, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה מגורדת.
  21. לאחר מכן יוצרים שכבות נוספות באותו האופן, רק ללא החציל הקלוי.
  22. למעלה מניחים שוב עלי לזניה, יוצקים רוטב עגבניות ורטוב בשמל מעורבבים ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגורדת.
  23. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל 45 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.
הערות והמלצות:
חותכים את הלזניה לשש פרוסות נאות ומניחים כל פרוסה בצלחת הגשה. ניתן לעטר בעזרת רוטב הבשמל.
שלח לחבר הדפס מתכון