נתחי פילה לברק כבושים
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf אוליב ליף
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2
מרכיבים:
גרדת לימון מחצי לימון
2 פילה לברק נקיים מאדרות ומעור, חתוכים לנתחים דקים
20 ג' עלי בייבי
מיץ לימון מלימון אחד
4 כפות שמן זית
8 זיתי קלמטה מגולענים
מלח ופלפל גרוס טרי
1/4 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
8 שיני שום מבושלים בשמן זית על להבה נמוכה ( עד לריכוך )
1/4 כוס שמן זית לבישול השום
אופן ההכנה:
  1. קונפי שום: קולפים שיני שום טריות ומכניסים לסיר קטן.
  2. בוזקים שמן זית עד שמכסים את השום בשמן ומדליקים להבה נמוכה.
  3. טמפרטורת השמן צריכה להיות 70 מעלות לא יותר אחרת השום יצא מטוגן ולא מבושל.
  4. לאחר שהשום מבושל מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים יחד עם תבשילים למיניהם. בשמן שנותר אפשר לטבל מאכלים למיניהם.
  5. הכנת המנה: מתבלים נתחים דקים של פילה לברק במלח ופלפל ומניחים על גבי צלחת כאשר אנו משאירים מקום במרכז הצלחת לסלט.
  6. מערבבים את הבצל עם עלי בייבי וזיתי קלמטה. מוסיפים טיבול עם 1 כף מיץ לימון ו-2 כפות שמן שום, ומניחים במרכז הצלחת.
  7. מסדרים את השום המבושל מסביב הדג ומגישים בכיף.
  8. תחמיץ לדג: מערבבים 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון מלח, פלפל וגרדת לימון ובוזקים סביב על גבי הדג.
שלח לחבר הדפס מתכון