מרמלדה של חצילים
סוג המתכון:
סלטים, תוספות
בעל המתכון:
השף גיא בן שמחון, מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
חומרים:

חציל בלאדי מובחר
עגבניות מיובשות שהושרו בשמן זית
תחתית ארטישוק
ראשי אספרגוס
מלח ים ופלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
  1. קולים ומשחימים את החציל, קולפים בעדינות ומסירים עד כמה שאפשר את גרעיני החציל מבלי לפגוע במרקם. מניחים את העגבניות המיובשות בתחתית הצלחת יחד עם קוביות תחתית הארטישוק וראשי האספרגוס. (אספרגוס טרי יש לבשל במים רותחים כ-3 דקות או להקפיץ במחמאה או בשמן זית כ-5 דקות). מטבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס ושמן זית. פורסים את החציל לשתי פרוסות נדיבות ומניחים על גבי העגבניות. מוסיפים פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית ומעט חומץ בלסמי.
  2. טיפ: ניתן להכין רוטב חומץ בלסמי עשיר הן לשיפר הטעם והן לשיפור המראה. לשם כך יש לשים חומץ בלסמי בסיר, להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול על אש בינונית עד לצמצום כמחצית הרוטב. בשלב זה מוסיפים סוכר חום ומבשלים עד לצמצום המחצית שנותרה. רצוי להמתין שהרוטב יתקרר לפני ההגשה.
  3. בתאבון.
שלח לחבר הדפס מתכון