תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1 ביצה
מעט בורגול לאחר השריה במים
פלפל, מלח

לתבשיל:
כמה שיני שום
8 בצלים קטנים (רצוי בצלי שאלוט(
150 גרם לימון כבוש קצוץ
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
3 כוסות מים
צרור כוסברה קצוצה
כפית מלאה של כורכום
קורט כמון
350 גרם חומוס שהושרה יום קודם
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון משני לימונים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מעט משומנת.
  2. בסיר עם שמן זית מטגנים מעט את הקציצות ומוציאים חזרה לתבנית.
  3. באותו הסיר ממשיכים לטגן את הבצל והשום, מכניסים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים לעוד כ- 2 דקות.
  4. מוסיפים את הלימון הכבוש, החומוס והתבלינים ולבסוף את המים.
  5. מביאים את התבשיל לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
  6. מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים כ- 40 דקות.
  7. לקראת הסוף מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה 5 דקות נוספות.
הערות והמלצות:
אופן ההגשה:
מניחים את הקציצות בעדינות רצוי בצלחת גדולה עגולה או אובלית ומפזרים כוסברה קצוצה.
שלח לחבר הדפס מתכון