קוסקוס טוניסאי עם מרק אדום ובשר או מרק עוף בהיר.
סוג המתכון:
טעם עולמי, תוספות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת שולמית אליה
כשר:
כן
זמן הכנה:
כשעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6 סועדים
מרכיבים:
לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
5 כוסות מים
1 כף מלח
2\1 כף מרק עוף-לא חובה
1-כפית פלפל שחור
2\1 כוס שמן.

למרק האדום:
6-פרוסות בשר. (עדיף בשר ראש)
רבע ק"ג חומוס מושרה
2-עגבניות-קצוצות עבה.
1-בצל גדול-קצוץ עבה
כף רסק עגבניות.
4-כפות שמן
2-גזרים גדולים-חתוכים עבה
4\1 ק" דלעת אדומה-חתוכה עבה ומקולפת
3-תפו"א חתוכים לחצי
1-קישוא גדול
רבע חציל מקולף וחתוך עבה
גבעולי ירק כגון: פטרוזיליה, שמיר,כוסברה.
1-כף פפריקה אדומה
1-כף פלפל שחור
4\1 כפית קינמון
2\1כפית תבלין מעורב-לא חובה
מלח לפי הטעם

מרק עוף לקוסקוס-קל להכנה.
6-חתיכות עוף
3-תפו"א מחולק לשניים.
2-גזר חתוך עבה.
מעט כרוב חתוך גס
6-גבעולי סלרי חתוכים גס.
2-לפת חתוכה עבה
2- קישוא חתוך גדול
2-בצלים קטנים מחולקים לרבע
רבע ק"ג דלעת.
2\1 כף כרכום
4\1 כף פלפל שחור
מעט קינמון
1-כף מרק עוף
ומלח לפי הצורך.
אופן ההכנה:
  1. לנפות את הסולת בקערה רחבה וגדולה (ליאן).
  2. להתיז מעט מים ולערבב עד שהסולת נעשה עיגולים קטנים.
  3. את הגרגירים שנוצרו להכניס לנפה המיועדת לקוסקוס, ולנפות עד שינופו כל הגרגירים לתוך הקערה. להוסיף את המלח ושאר התבלינים ובהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים רבע כוס שמן. עד שמרגישים את רכות הקוסקוס.
  4. ומכניסים את הקוסקוס לסיר המיועד(קשקש-סיר מחורר שמתלבש על סיר מרק), כשהסיר התחתון (ברמה-סיר המרק) רותח, על להבה גבוהה.
  5. כעבור חצי שעה של בישול ברתיחה, מסירם את הקוסקוס מהאש ושופכים אותו לקערה רחבה, כך שיתקבל הקוטסקוס כגוש.
  6. יוצקים על הקוסקוס 2 וחצי כוסות מים, ומשאירים את המים להיספג. אחרי כעשר דקות מפוררים את גוש הקוסקוס עד שמקבלים גרגירים אחידים וכשיתקררו מוסיפים עוד 4\1 כוס שמן ע"י הידיים בהדרגה תוך כדי שמפוררים את הגרגירים. ואז מחזירים את הקוסקוס לסיר הקשקש לעוד רבע שעה של בישול על להבהב גבוהה. מסירים את הסיר לקערה, מפוררים בעודו חם ע"י כף גדולה ובתאבון.
  7. מרק אדום:
  8. לחמם את השמן בסיר המרק, להוסיף את הבצל עם הרסק לטגן מעט ולהוסיף את העגבניות עם התבלינים והמלח וממשיכים לטגן עד שמקבלים מרקם אחיד. מוסיפים את חתיכות הבשר וממשיכים את הטיגון כ-3 דקות.
  9. בהדרגה מוסיפם את המים תוך כדי בחישה עד ל4\3 מנפח הסיר.
  10. כשהמים רותחים מוסיפים את גרגיגרי החומוס ומניחים על סיר המרק את סיר הקוסקוס (לפי המכון למעלה) למשך חצי שעה.
  11. לאחר חצי שעה כשמסירים את הקוסקוס מוסיפים עוד מעט מים נותנים רתיחה והמשך בישול של חצי שעה עד שהבשר מתבשל, ואז מוסיפים את הירקות חוץ מהדלעת ומבשלים לעוד עשר דקות.
  12. לאחר מכן מוסיפים את הדלעת ואת סיר הקוסקוס בפעם השניה(כאמור למעלה) לעוד רבע שעה.
  13. מרק עוף בהיר:
  14. בבישול הראשוני של הקוסקוס מרתיחים ביר המרק רק את החומוס.
  15. לאחר הסרת הקוקוס מוסיפים מים לסיר, אם יש צורך.
  16. יש להוסיף את העוף ולהביא לרתיחה. כשהמים רתחו נוסיף את הירקות חוץ מהדלעת והתבלינים ולבשל. אחרי רבע שעה נוסיף את הדלעת ואת סיר הקוקוס שמעל למשך רבע שעה נוספת.
  17. בתאבון
הערות והמלצות:
יש אפשרות לחסוך את זמן בישול של המרק האדום אם נבשל את הבשר מראש ואז נוסיף את כל הרכיבים יחד לבישול קצר.

עצה נוספת: במידה וגרגירי הקוסקוס יצאו עבים מאד, אחרי הבישול הראשון, אפשר להעבירם שוב על הנפה של הקוסקוס.

במידה והסיר של הקוסקוס פולט אדים בחיבור ולא עולים האדים לסיר העליון, ממולץ לקחת בד או שקית ולאדק אותה בהיקף החיבור.
שלח לחבר הדפס מתכון