קובנה
סוג המתכון:
מאפים, טעם עולמי
בעל המתכון:
הגולש/ת אורית מוטעי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים+
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות שמרים יבשים
2 כפות מלח
1.5 כפות סוכר
מים
1/2 חבילת מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
אופן ההכנה:
  1. לערבב את כל החומרים בקערה מלבד המרגרינה,
  2. לכסות במגבת לחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. לחלק את הבצק ל3 עיגולים גדולים ליצור עיגולים ולהניח על השיש
  4. לתפיחה שניה ל 15 דקות.
  5. בינתיים להמיס במיקרוגל / גז את המחמאה ולשמן סיר של
  6. גחנון בקצת מחמאה.
  7. לאחר ה15 דקות, לפתוח במערוך כלכל עיגול בצק למרוח במחמאה לגלגל ולשבלל. להניח בתוך הסיר את 3 השבלולים שיצרנו לכסות
  8. ולהמתין לתפיחה שלישית עוד 20 דקות.
  9. בינתיים לחמם תנור לחום גבוה - עוצמה הגבוהה ביותר מעל 280 מעלות (לא לפחד, יש לזכור שהבצק נמצא בתוך סיר סגור ולא ישרף )
  10. להכניס את הסיר לתנור ל50 דקות בדיוק.
הערות והמלצות:
ניתן להכין באמצע השבוע להקפיא ולהוציא ביום שישי להפשרה ובשבת לחמם על הפלטה.

דבר חשוב הוא שלעיתים הבצק תופח כ"כ עד אשר באמצע האפיה
הוא מרים את מכסה הסיר ומתחיל לגלוש ונשרף.
2 אפשרויות:
א' להכין 1/2 קילו ולחצות את כל הכמויות של המתכיון
ב' להניח אבן כבדה על הסיר בזמן האפיה או להפוך את הסיר באמצע האפיה.
שלח לחבר הדפס מתכון