קונסומה בקר עם קניידלך
סוג המתכון:
מרקים, תוספות
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת מסעדת עלמה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
8
מרכיבים:
500 גר' צוואר/כתף בקר נקי משומן
500 גר' זנב בקר נקי משומן
500 גר' עצמות בקר נקי משומן
2 עצמות מעופות או 300 גר' כנפיים עוף
5 ליטר מים
2 גזרים
½ בצל
2 ציפורן
2 שיני שום
1 לפת
עלי דפנה
טימין
1 כרישה
1 עגבניה נקייה מתוכן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. בכדי לנקות את הבשר יש להביא לרתיחה ממים קרים, לשטוף את העצמות ולמלא סיר מחדש ב- 5 ליטר מים ולהרתיח עם הבשר והעצמות. לנעוץ בבצל את הציפורן ולחרוך מעט מעל הגז את בסיס הבצל בכדי לשחרר טעמים.
  2. חוצים את העגבניות, הלפת הכרישה והגזר. להכניס את הירקות את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגריגרי פלפל שחור למי הבשר ומרתיחים 4 שעות. מקררים היטב , מגרדים את שכבת השומן ומסננים.
הערות והמלצות:
תוספת למרק:
2 גזר , 2 כרישה- לחתוך דק מאוד ולהוסיף לפני ההגשה לכל צלחת.
שלח לחבר הדפס מתכון