קונפי שוק אווז ומרמלד תפוחים ופרנו
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף רונן דברת בלוך
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
2 שוטים של פרנו
שוק אווז
תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות של 1 סנטימטר על 1 סנטימטר
ראש של שום
פרוסות של תפוח עץ גרנד סמית חתוך לטבעות
כוכבי אניס
פלפל צ'ילי יבש
עלי זעתר טרי
שומן אווז מומס
טימין
כוס יין אדום
1 בצל
2 מקלות קינמון
כוס סוכר
אופן ההכנה:
  1. לסיר שטוח מכניסים את השוקיים, מוסיפים בצל שלם, ראש שום שלם, זר של טימין, 2 מקלות קינמון, מלח גס, פלפל צ'ילי יבש, יין אדום ואת שומן האווז.
  2. להביא לרתיחה, ואז להכניס לתנור לחום של 50 מעלות ללילה שלם.
  3. להכנת המרמלד: ממיסים את הסוכר במעט מים עם הפרנו, מקל הקינמון וכוכב האניס.
  4. ברגע שמתחיל לבעבע, מוסיפים את קוביות התפוח ל 5 דקות ומורידים מהאש.
  5. להגשת המנה: מפרקים את השוק, מסדרים את פרוסות התפוח וביניהן חתיכות של קונפי שוק אווז ב-3 שכבות עולות.
  6. לפזר בעדינות את המרמלד ולהגיש.
שלח לחבר הדפס מתכון