לפתן פירות - קומפוט
סוג המתכון:
מתכוני ילדים, קינוחים, שונות
בעל המתכון:
מסעדת צימעס | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
8
מרכיבים:
100 גרם משמש יבש
100 גרם צימוקים לבנים
100 גרם שזיפים שחורים
100 גרם פרוסות תפוחי עץ יבשים
2 ליטר מים
4 נעצי ציפורן
רבע מקל קינמון
4 פרוסות לימון טרי
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הפירות היבשים במים ומסננים, מכניסים הכל לסיר ומבשלים כשעה לאחר רתיחת המים על אש נמוכה
  2. את הסוכר מוסיפים בסוף לפי הטעם - כל פעם שתי כפות ובוחשים, כאשר דיאבטיים יכולים להוסיף ממתיק מלאכותי אם כי הטעם הסופי שונה
  3. גיוונים אפשריים: במקום ציפורן - כפית תמצית וניל או רבע כוס מיץ תפוזים / מעט מיץ לימון טרי
הערות והמלצות:
* המתכון באדיבות רוזנבלט רבקה ממסעדת "צימעס":
זהו מתכון שמצליח לכולם. כמויות הפירות יכולות להשתנות בהתאם לטעם האישי. גיוונים אפשרים: במקום ציפורן - כפית תמצית וניל או ¼ כוס מיץ תפוזים או מעט מיץ לימון טרי.
שלח לחבר הדפס מתכון