קניידלך משופרים
סוג המתכון:
טעם עולמי, תוספות, שונות
בעל המתכון:
מסעדת בבל'ה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
400 גרם קמח מצה איכותי, דק ובהיר
4 ביצים
4 כפות שמן (רצוי תירס או קנולה)
בצל גדול
שומן אווז "קריספי" (גריבלך)
מלח, פלפל שחור
חצי כוס (100 מ"ל) מרק עוף ביתי (לא מאבקה)
אופן ההכנה:
  1. לקצוץ את הבצל, לא דק מדי. לחמם במחבת 2 כפות שמן ולהוסיף את הבצל. לטגן על אש בינונית עד שיזהיב.
  2. לשבור את הביצים לתוך קערה גדולה, להקציף במקצף ידני. להוסיף 2 כפות שמן והקציף שוב עד ערבוב מוחלט. להוסיף כ- חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור טחון דק.
  3. להוסיף את קמח המצה בהדרגה, כמות קטנה בכל פעם, ולערבב היטב. ברגע שהתערות סמיכה, להוסיף מעט מרק עוף כדי להקל על הערבוב. לחמם במחבת את שומן האווז עם הגריבלך עד השומן הופך נוזלי וצפות בו חתיכות קטנות פריכות. להוריד מהאש, להמתין דקה ולהוסיף לתערובת הקניידלך. לערבב היטב.
  4. לכסות את הקערה ולהעמיד בצד לשעה.
  5. להרתיח מים עם מלח בסיר גדול.
  6. ליצור כדורים בינוניים מתערובת הקניידלך, להכניס למים הרותחים, להנמיך את האש ולבשל עד שיצופו.
  7. לבשל את קניידלך בקבוצות של 10-12 יחידות. לסנן.
הערות והמלצות:
מצוינות במרק או כתוספת למנה בשרית כמו צלי בקר, לשון או עוף צלוי
שלח לחבר הדפס מתכון