תבשיל פילחי קישואים
סוג המתכון:
תבשילים
בעל המתכון:
הגולש/ת דיויד קראון
כשר:
כן
זמן הכנה:
20-30 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4-6
מרכיבים:
1 קג קישואים קטנים וטריים.(אפשר זוקיני או קישוא קייץ צהוב)
1 סלרי עלים טרי ושלם
1 בצל בינוני-גדול
4-7 שיני שום
100 ג'ר נקניק צרפתי של טירת צבי (אפשר גם 50 גר צרפתי ו-50 פסטרמה איטלקית)
שמן זית
רוטב סויה (עדיף קיקומן)
1 כפית שטוחה טימין יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית כמון
1 חופן כוסברה טרי
1 כפית תערובת קרי צהוב
1/2 כפית קורקום טחון

מלח יש להוסיף רק לאחר הבישול -בצלחת לפי הצורך.
אופן ההכנה:
  1. קצוץ את הבצל דק דק.
  2. קצוץ את השום לקוביות קטנות.
  3. קצוץ את ליבת הסלרי דק והכלל את העלים (2 כוסות בערך)
  4. הנח את הסלרי על משטח החיתוך והסר כ-2 ס"מ מהתחתית, דבר שיגרום לירק להתפרק לגזעים או ענפים. אסוף את הליבה. אלו הענפים הלבנים או ירוקים בהירים במרכז.
  5. לקצוץ כ1-1/2 -2 כוסות של סלרי
  6. את הקישואים חתוך לפלחים דקים. (להוריד את הקצוות, לחצות לשניים. להניח על הצד השטוח ולפלח לפלחים דקים.)
  7. הכן את התבלינים על השיש.
  8. שטוף (ונער ממים) קובץ יפה של כוסברה. קצוץ אותו גס.
  9. חתוך את הנקניק לגפרורים.

    לבישול:
  10. (במחבת גדול ועמוק עם כיסוי) הכנס את הבצל קצוץ דק למחבת.
  11. הוסף את השום למחבת.
  12. הוסף שמן בנדיבות.
  13. הצב על להבה גדולה וכסה. תן לזה להטגן והזהר לא לשרוף לגמרי. הוסף את הסלרי וערבב.
  14. במידה וצריך הוסף קצת שמן נוסף.
  15. הוסף את התבלינים היבשים, ערבב, כסה ותן להתבשל כ-5 דקות.
  16. פזר את גפרורי הנקניק, ערבב וכסה לדקותיים.
  17. הוסף את פלחי הקישואים וערבב.
  18. הוסף את רוטב הסויה וערבב היטב.
  19. כסה והורד את הלהבה לבינוני.
  20. בשל תוך כדי ערבוב כל 2-3 דקות כ-5 דקות.
  21. הוסף את הכוסברה וערבב.
  22. כסה והשאר על להבה קטנה 5 דקות נוספות.
הערות והמלצות:
אני תמיד משתמש בשמן זית. זה השמן שנותן לי את הניחוח והטעם הכי נכון כמעט ברוב בתבשילים.
את השום אני חותך לקוביות קטנות, בטיגונים ובישולי מחבט או סיר כדי לפזר את הטעם ביעילות בתבשיל.
אני מוסיף כ1/2 כוס שמן זית לבצל גדול.
את ענפי הסלרי, ד"א, כייף ללעוס טרי-כמו שהם- או עם קצת חמאת בוטנים וסלסה.
אני מוסיף תבלינים יבשים בשלב הטיגון כדי שיפתחו.

לא צריך לבשל עד שהכל ימות. טיפת גמישות בקישואים רצויה.

טוב על מצע של אורז חם. אפשר גם מצע של קינואה או קוסמת. כמובן נהדר גם לבד, חם או קר.
לחימום הלב הוסף טבסקו לפי יכולת הספיגה.
לצד חומוס טוב, סלט ולחם טריים וכוס יין- בומבה של ארוחה.
להמלחה גרד מעט פרמזן או פיקורינו על הקישואים החמים - והגש.

בכדי לשמור על לחות התבשיל ניתן להוסיף מעט מים חמים תוך כדי בישול.
שלח לחבר הדפס מתכון