קיש גבינות ועגבניות שרי מתוקות
סוג המתכון:
תוספות
בעל המתכון:
השף דקל אשכנזי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
7 רינגים
מרכיבים:
חומרי הבצק:
400 ג' קמח מנופה קר.
100 ג' חמאה קרה.
כפית מלח.
2 חלמונים.
מעט חלב קר לפי הצורך.

חומרים למלית:
1 קוביית פטה כבשים או עזים מפוררת גס.
2 ביצים.
1/4 כוס חלב או שמנת מתוקה.
125 ג' שמנת חמוצה של פעם.
125 ג' גבינה לבנה שמנה.
50 ג' גבינה צהובה מפוררת.
15 - 20 י"ח עגבניות שרי חצויות.
1/2 צרור עליי בזיליקום קצוצים.
2 כפות שמן זית.
מעט גרגירי קצח או שומשום לפיזור.
אופן ההכנה:
  1. הבצק: מעבדים חמאה עם חלמונים ומוסיפים קמח ומלח.
  2. במידת הצורך קושרים במעט חלב עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מניחים במקרר למשך כ - 1/2 שעה ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מרפדים את הרינגים או תבניות האפייה האישיות ונותנים דגש להידוק דפנות הרינג.
  5. המלית: מקפיצים את העגבניות עם הבזיליקום בשמן זית חם ומצננים.
  6. מערבבים את שאר חומרי המלית היטב.
  7. עורכים עגבניות מוקפצות על תחתית הרינג המרופד בבצק ויוצקים מהמילוי עד כיסויי הרינג.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ - 30 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומפזרים קצח או שומשום ועלי בזיל קצוצים או שלמים.
  10. מחזירים לאפייה קצרה של 5 - 8 דקות ומצננים מעט.
  11. מומלץ להגשה עם סלט ירוק רענן או כתוספת.
שלח לחבר הדפס מתכון