לקיש ברוקולי וסלמון
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
מסעדת רולדין Roladin תל אביב - קניון עזריאלי
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
2 יחידות
מרכיבים:
רוטב רויאל:
188 גרם ביצים
94 גרם גבינה 9%
188 גרם שמנת מתוקה
30 גרם קמח
פלפל לבן
מלח
אגוז מוסקט

רוטב בשמל:
30 גרם חמאה
30 גרם קמח
220 גרם חלב
33 גרם גבינת פרמז'ן
פלפל
מלח
אגוז מוסקט

לבסיס:
בצק פריך
17 גרם סוכר
345 גרם קמח
7 גרם מלח דק
170 גרם מרגרינה
1 ביצה
63 גרם מים
אופן ההכנה:
  1. רוטב רויאל: מערבבים את כל החומרים
  2. רוטב בשמל: להמיס חמאה, להוסיף קמח, לחמם על אש קטנה עד שנהיית תערובת סמיכה, להוסיף חלב שחומם מראש ולערבב.
  3. הבסיס: מנפים את הקמח אל קערה רחבה.
  4. מערבבים את החמאה הקרה עם הקמח עד שמתקבלים פירורים.
  5. מערבבים כפית אחר כפית מי קרח בעזרת לקקן או תרווד שטוח.
  6. מגבשים את הבצק לכדור.
  7. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  8. מקמחים היטב את משטח העבודה.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר ופותחים אותו לעיגול בקוטר שעולה על גודל התבנית - שהבצק יכסה את כל התבנית כולל הדפנות.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. דוקרים את הבצק קלות במזלג כדי למנוע ממנו להתנפח ואופים במשך 15 דקות או עד שהוא מזהיב קלות.
  12. סידור החומרים בתוך הקלתית האפויה: מסדרים על הבצק, בשכיבה, את פרחי הברוקולי 270 גרם.
  13. יוצקים את הבשמל 150 גרם, מוסיפים גבינת פרמז'ן מגורדת 50 גרם,
  14. חתיכות סלמון מעושן 60 גרם.
  15. יוצקים את רוטב הרויאל עד לכיסוי 250 גרם.
  16. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים ב-170 מעלות במשך 50 דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון