סלט קינואה קר וסשימי לברק בויניגרט כוסברה
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף רונן דברת בלוך
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
כוס קינואה
2 שיני שום קצוצות
3 שיני שום קונפי (בשמן זית)
פילה לברק בלי העור ובלי אידרות
זרעי עגבניות (מ 4 עגבניות)
כף זרעי כוסברה קלויים קלות
2 כפות מיץ לימון
כף חומץ
חצי כוס שמן זית
חצי כוס שמן קנולה
1 פלפל אדום טרי קצוץ דק
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
כף שמן שומשום (2 יחידות)
2 יחידות בצל ירוק חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
  1. לבשל את הקינואה עם מים כמו אורז שיהיה אל דנטה ולקרר.
  2. לשים בקערה את הקינואה, להוסיף 2 שיני שום קצוצות + 2 כפות כוסברה קצוצה + צ'ילי אדום קצוץ + כף שמן שומשום + בצל ירוק + 2 כפות מיץ לימון + 2 כפות שמן זית לערבב הכל ביחד, לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם.
  3. לרוטב הויניגרט: לשים בקערה זרעי כוסברה, זרעי עגבניות, 2 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום קצוצה, נגיעה של שמן שומשום.
  4. לטרוף הכל ביחד ואז להוסיף את השמן קנולה + שמן זית בזילוף עדין תוך כדי טריפה.
  5. לשים בפורמה מלבנית או עגולה את סלט הקינואה, לסדר מעל פרוסות של דג (סביצ'ה) ולשים מעל את הויניגרט כוסברה.
  6. ניתן לקשט בשום קונפי וכל ירק ירוק אחר.
שלח לחבר הדפס מתכון