פילה צ'יפורה על הפלנצ'ה ברוטב סלסת עגבניות וטחינה
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת קימל
כשר:
כן
זמן הכנה:
4
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
4 פילטים של דג במשקל 700 ג' (פילה אחד למנה)
פלנצ'ה – משטח ברזל משומן בשמן זית
1 כפית שמן זית
2 כפות טחינה גולמית

מצרכים לרוטב סלסת העגבניות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ
10 שיני שום פרוסות
2 כוסות עגבניות קצוצות
1 כפית כוסברה טריה יבשה
1 כוס מים חמים
3 כפות נענע קצוצה
2 כפות סויה
1 כפית בלסמי
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה:
  1. משמנים את משטח הברזל בשמן זית, ומטגנים בעדינות את הדג במשך 3 דק' מכל צד.
  2. הכנת הרוטב: לאדות את הבצל עם שמן הזית להזהבה. להוסיף את השום ואת שאר המצרכים ולבשל על אש נמוכה במשך 15 ד'.
הערות והמלצות:
להגשה: להניח על צלחת את פילה הדג, עם 3 כפות מרוטב הסלסה. לטפטף מהטחינה הגולמית ולקשט עם ענף נענע ומעט גרגרי מלח ים אטלנטי.

המתכון מוגש באדיבות השף שאול בן אדרת.
שלח לחבר הדפס מתכון