קרעפעלעך - כיסוני בשר
סוג המתכון:
בשרים, מאפים, תוספות, שונות
בעל המתכון:
מסעדת צימעס | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
ליטר מים

חומרים למילוי (את המילוי יש להכין יום מראש):
1 ק"ג בשר טחון (שריר / צואר) בלי שומן
1 ק"ג בצל קצוץ לא דק
4 כפות קמח מצה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
  1. למלא בסיר 2 ס"מ שמן
  2. לטגן את הבצל עד שיזהיב
  3. להוסיף את הבשר ולטגן/ולבשל תוך כדי ערבוב
  4. לכסות את הסיר, להנמיך את האש להמתין כ-10 דקות ולכבות את האש
  5. לאחר שהבשר הצטנן להעביר למסננת ולחכות עד שכל הנוזלים התנקזו
  6. להכניס למקרר ולהוציא כעבור 10 שעות
  7. להעביר את התערובת במטחנת בשר, להוסיף קמח מצה, פלפל, מלח ולבדוק את התיבול
  8. התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית. במידת הצורך להוסיף עוד מעט קמח מצה
  9. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של ½ ס"מ לחתוך לריבועים של 3*3 ס"מ
  10. להניח כפית מהמילוי, לקפל למשולש, להדק ולסגור
  11. לבשל במים רותחים עם כפית מלח וכף שמן כ-10 דקות
  12. להוציא בזהירות עם כף מחוררת
הערות והמלצות:
להגשה עם מרק עוף או כתוספת עם בצל מטוגן. בתאבון!
* המתכון באדיבות רוזנבלט רבקה ממסעדת "צימעס"
שלח לחבר הדפס מתכון