מתכון כבד אווז באפרסק
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
100 גר' כבד אווז
2 אפרסקים
1 כוס יין קינוח ירדן HeightsWine
½ כוס ריבת תפוזים
אבקת סוכר
פטל אדום
אופן ההכנה:
  1. אופן הכנת הרוטב:
    מערבבים בתוך סיר קטן את הריבה ו- ½ כוס יין ומבשלים על אש בינונית עד לריכוז הרוטב.
  2. אופן הכנת המנה:
    א. פורסים את כבד האווז לשניים ומטגנים על אש בינונית ללא שמן עד להשחמה.
    ב. מקלפים את האפרסקים ופורסים כל אפרסק לארבע טבעות שוות ללא הגלעין, כך שיווצרו שתי פרוסות פנימיות ושתי פרוסות חיצוניות.
    ג. מפזרים על פרוסות האפרסק אבקת סוכר.
    ד. מטגנים את האפרסק באש גבוהה עם היין הנותר עד לקבלת צבע זהוב.
    ה. מכניסים את כבד האווז ופרוסות האפרסק לתנור חם(200 מעלות) למשך 4 דקות.
הערות והמלצות:
אופן ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה טבעת מהחלק הפנימי של האפרסק, עליה מניחים את פרוסת כבד האווז וסוגרים בפרוסה מהחלק החיצוני של האפרסק. יוצקים על המנה את הרוטב ומקשטים בפטל
שלח לחבר הדפס מתכון