כבד אווז צרוב בג'ינג'ר
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת מסעדת עלמה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6 סועדים
מרכיבים:
קילו כבד עוף נקי
¼ כוס שמן זית
1 גבעול טימין
פלפל ומלח גס
שורש ג'ינג'ר 2.5 ס"מ
2 תפוזים
2 ראשי שורש סלרי בגודל בינוני
50 גר' מחמאה (חמאה פרווה)
אופן ההכנה:
  1. להשרות את כבד העוף עם שמן זית, טימין מלח פלפל וג'ינגר מגורר לשעתיים.
  2. לקלף את שורש הסלרי ולבשל במים או ציר עוף עד להתרככות, להוציא ולהכניס לתנור ל100 מעלות ל-10 דקות עד להתייבשות. להכניס למיקסר עם המחמאה ליצירת פירה.
  3. לקלף את התפוזים ולפהריד את הפלחים ולחתוך לקוביות.
  4. לטגן את הכבד קלות כ- 5-7 דקות עד להשחמה קלה מכל הצדדים במחבת עם כל נוזלי ההשריה.
  5. הרכבת המנה:
  6. להניח פירה, מעליו כבד ולעטר בקוביות תפוז.
שלח לחבר הדפס מתכון