כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף דוחול ספאדי, מסעדת דיאנא
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1-1/2 קילו בשר טלה עדיף כתף טלה
5-8 שיני שום
עשבי תיבול - טימין, טרגון וזעתר
מלח גס
פלפל גרוס
שמן זית
אגוז מוסקט
מעט קינמון
בהרת
1-2 כוכבי ציפורן
כוס וחצי אורז בסמטי
זעפרן
חופן צימוקים ושקדים
אופן ההכנה:
  1. חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום, מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס. מוסיפים מעט בהרת, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן.
  2. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
  3. מוציאים את הבשר מהתנור, עוטפים בנייר כסף, מניחים בתבנית 2 ס"מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.
  4. את האורז מבשלים לפי הוראות היצרן, מבשלים אותו עם זעפרן צימוקים ושקדים.
הערות והמלצות:
בתאבון!
שלח לחבר הדפס מתכון