כנפי עוף ברוטב צ'ילי וקרמל
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
השף מתן אברהמס
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 ק''ג כנפי עוף נקיות
1/2 ק''ג סוכר
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
חצי כוס יין לבן
חצי כוס סויה
1/4 ליטר מים
אופן ההכנה:
  1. מכינים סירופ סוכר: מחממים מים בסיר קטן וממיסים בתוכו מחצית מכמות הסוכר
  2. מוסיפים את הצ'ילי, היין והסויה ומערבבים
  3. מכינים מהסוכר שנשאר קרמל: מחממים מחבת וממיסים את הסוכר עד שהוא מתחיל להזהיב והופך לקרמל.
  4. מוסיפים את כל החומרים לקרמל ומערבבים (שלב זה יש לעשות בזהירות מירבית)
  5. מטגנים את הכנפיים במחבת עם שמן עמוק וחם אוד, או צולים עחל הגריל.
  6. מקפיצים את הכנפיים ברוטב ומגישים
שלח לחבר הדפס מתכון