קבב לוקוס
סוג המתכון:
בשרים, מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת מומה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
חומרים לקבב:
1 ק"ג פילה דג לוקוס נקי ללא עור ועצמות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
200 גר' פירורי לחם
2 ביצים
150 גר' כוסברה
150 גר' פטרוזיליה
50 גר' שום
כורכום, מלח, פלפל שחור טחון

חומרים לרוטב :
1 פלפל חריף אדום פרוס
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
50 גר' גרגרי חומוס מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך
כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
10 שיני שום קלופות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כל המרכיבים במטחנה גסה.
  2. מתבלים ומעבדים לעיסה חלקה.
  3. יוצרים קציצות אובאליות במשקל של 70 גר' כל אחת.
  4. משהים למנוחה במקרר לפחות שעה.
  5. מבשלים 20 דקות ברוטב רותח.
  6. להכנת הרוטב מטגנים את השום, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים.
  7. ומוסיפים את התבלינים ויתר המרכיבים ומטגנים כדקה.
  8. מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים.
  9. מוסיפים את קציצות הדג .
שלח לחבר הדפס מתכון