מאפה עם ארטישוק ירושלמי וערמונים
סוג המתכון:
מאפים, תוספות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת יעל תל
כשר:
כן
זמן הכנה:
בערך 40 ד'
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
1 קג" ארטישוק ירושלמי קלוף
1 ק"ג ערמונים קלויים בתנור וקלופים
ציר עוף או מים
מלח ,פלפל שחור גרוס
שמן זית משובח
בצק עלים משובח
מעט חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הארטישוק בציר /מים עד ריכוך
  2. את הערמונים הקלויים קוצצים גס .
  3. מרסקים את הארטישוק במעבד מזון למחית ומוסיפים לתוכה את הערמונים.
  4. מתבלים ומוסיפים את הפלפל.
  5. מרדדים את בצק העלים וקורצים עיגולים מכוס.
  6. שמים על כל עיגול בצק מן התערובת של הארטישוק מעט מלח גס, טיפת שמן זית וטיפה של חומץ בלסמי.
  7. אופים בתנור שחומם מראש עד שהבצק זהוב.
הערות והמלצות:
מנה משגעת למי שאוהב את טעם המיוחד של הארטישוק בשילוב הערמונים. מומלץ!
שלח לחבר הדפס מתכון