קיש בטטה ובצל סגול
סוג המתכון:
פשטידות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת דרור קקון
כשר:
כן
זמן הכנה:
20 דקות + 35 דקות אפייה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6
מרכיבים:
בצק
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
2 חלמונים
מלח, פלפל
2-3 כפות מים לפי הצורך

מילוי
3 בצל סגול חתוך לרצועות
3 בטטה בינונית
4 ביצים
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
1 כוס מוצרלה מרוסקת או גבינת עמק מרוסקת
1/4 כוס בצל עירית קצוץ
1 קופסא שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
  1. לבצק :
  2. חותכים את החמאה לקוביות. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ללא המים. מוסיפים מים לפי הצורך עד קבלת בצק שאינו נדבק – מקררים חצי שעה במקרר.
  3. במחבת מאדים את הבצל סגול במעט שמן זית עד לידי שקיפות – מקררים מעט.
  4. קולפים את הבטטות מבשלים בשלמותן במים כ 10 דקות, להזהר לא לבשל יותר מידי.
  5. שוטחים את הבצק בתבנית, מניחים עליו את הבצל הסגול, פורסים את הבטטה לפרוסות ומסדרים על הבצל
  6. בכלי נפרד מערבבים את הביצים + שמנת מתוקה. מתבלים מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט. מוסיפים 2/3 כוס גבינה צהובה ובצל עירית
  7. שופכים מעל הבטטה ומפזרים את יתרת הגבינה
  8. אופים בתנור חם 220 מעלות כ- 35 דקות
שלח לחבר הדפס מתכון