סלט חם-קר עם חזה אווז מעושן וקבנוס
סוג המתכון:
סלטים, בשרים
בעל המתכון:
מסעדת קולורס
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
לחלק הקר:
4 עלי חסה ערבית, חתוכים גס
3 עלי חסה אדומה, חתוכים גס
1 גמבה, חתוכה לרצועות
1/4 קולורבי, חתוך לפרוסות דקות
1/2 בצל סגול, חתוך לרצועות
1/2 כפית זעתר טרי קצוץ
1 כף שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור
1/2 תפוח עץ

לחלק החם:
1 כף שמן זית
1/4 כפית שום כתוש
70 גר' קבנוס, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
70 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
חופן גדול של פרחי כרובית שרוככו במים רותחים
1/2 כפית פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בזיליקום קצוץ
1 כף רוטב סויה
10 אגוזי פקאן קלופים
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי החלק הקר מלבד תפוח העץ ומתבלים במלח, פלפל שחור, חומץ בלסמי ושמן זית.
  2. מעבירים לצלחת הגשה ומסדרים מסביב את פרוסות תפוח העץ.
  3. מכינים את החלק החם: מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום וכשהוא מזהיב מוסיפים את הקבנוס, חזה האווז ופרחי הכרובית, מערבבים ומטגנים עד שמשחים מעט.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום ורוטב הסויה ומטגנים שתיים-שלוש דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מפזרים מעטל הסלט, ומעל הכל מפזרים את אגוזי הפקאן.
שלח לחבר הדפס מתכון